Friday, February 09, 2007

Aku dan Shebby

kene letak gambar nie.. bukti kukuh ok...



Salam...


fuhhhhh... legaaaa.... tengok tajuk pun aku rase komfem korang tau kelegaan aku ni di tahap mane... manekan tidak... dalam ramai2 maknusia di muka bumi nie.. aku antara insan2 kamil dan terpilih untuk ditemubual secare 'live telecast' bersame shebby dlm rancangan beliau.. Shebby on the line...

due hari sebelum show.. aku dah diinform oleh KGK www.yob4ever.com (y4e), sape lagik kalo bukan Man Tapah.. mintak aku jadik wakey.. jurucakap dalam rancangan nie... dalam rase gabra.. aku terima jugak.. sape tanak experience macam nie beb... once in a life time!!! (dulu penah live jugak tapi rancangan Sinaran Passport Kegemilangan.. boleh tak..?!! haha) dalam kesibukan aku membuat tugasan harian di ofis, abis sume info yg ade dalam y4e aku selongkar.. statistik la.. stetoskop la.. macam2 stat dan stet aku tengok... kene hapal lagik.. bukan ape, yg buat gelabah tuh sbb taktau ape yg shebby akan tanye.. so, rase macam sume mende aku tak tau..

tibe di hari kejadian.. aku berjaya jugak la meng'cooldown'kan perasaan.. fokus beb... orang call nak diskas pasal konvo kolej pun aku wat derk jer... mase abih keje.. aku print segala info yg aku gather, untuk rujukan.. mase nak pegi ke astro.. haa elok la info tuh duduk dalam kete jerr wakakakaka.. takpe lagik.. sbb man tapat bgtau ade rehearsel dan diskasyen sebelum siaran langsung...

sampai astro awal jugak dlm kol 9.20 gitu.. yelah nak diskas kan?? sekali tunggu punye tunggu kat holding room.. kol 10.29 baru dorang ajak gi studio.. ngile ape.. bile nak diskas nie??? sekali sampai studio.. producer bgtau takyah rehearse.. huwaaaa gelabah haram datang balik... ngile ape... seb baik la die dah bagi guide dan soalan2 yang bakal di tanye.. kire info sedikit sebanyak dah gather dalam pale otak.. segmen pertame shebby interview pengarah ironman langkawi.. mase tuh bile tgk jam baru 6 minit tapi gile lame dorang sembang.. wakakaka aku gelabah ngiless..!!!!

first commercial break.. dorang soh duduk kat set dah... huu dah la gabra.. studio lak sejuk bangat... lagik la tambah menggeletar.. aku dgn deto(budak tokgajah.com) masing2 muke komfiden habis.. shebby ajak sembang2.. tanye sikit sebanyak.. sempat tanye die balik pasal pasukan TMFC.. sekalik budak tukang kire tuh bgtau.. 15 second to live... sudahhh... aku orang pertame yg diajukan soalan.. dlm paler dah ade jawapan ikut guide.. sekali shebby tanye soalan 'ape yob4ever' nie?? wakakaka blank sekejab.. sesape yg tgk mmg nampak la aku gugup sket untuk 1st soalan tuh.. tapi lepas tuh aku belasah jelah cakap.. dalam hati gelabah tak hingat.. ape yg aku gelabahkan pun aku tak tau...10 minit live dengan shebby tuh rase macam lame ya amat.. lagik nak habis lagik aku rasekan badan aku menggeletar.. dah la kusi yg dorang sediekan tak bape stabil.. naye jerr kalo tejatuh wakakaka..

abih rancangan.. sambung sembang dan amik2 gambor dgn shebby.. sembang tuh bukan takat dalam studio.. membawak kepada main entrance building astro.. pastu sambung lagik ke tempat letak kete.. syok sembang dgn shebby sebab die antare orang yang memperjuangkan bolasepak tanpa ada rase takut dengan sekatan.. ban.. denda dan sebagainye.. bagi aku.. pengalaman nie mmg best.. at least aku boleh celen tahap kegugupan aku.. terime kasih tak terhingge kepada man tapah, sham dan otai2 y4e yang memberi kepercayaan kepada aku untuk mewakili y4e kali ini..

tapi.. aku bukan artis tau!!!!!! aku pengulas sukan.. hahahahahahha


yang benar

wanchang

y4e spokeperson.. muakakakaka






7 comments:

izlinda said...

afundi wanchang!wakakakaka

ka-chang said...

saya bukan artis untuk diafundi
ekekekekkee

Frank Lampard said...

:)

ms said...

cool beb...sempat angkat2 kening lagi tuuuu kat audience dlm studio...seb baik audience tuu tak kluor tv gak....kuikuikui..

izan said...

ecceccece...ade org tuh masuk tv,cool man..bagusla tak gabra sgt..tp as i said..next time kurang kan sengih..muahahhaha

ka-chang said...

muakakakkakakaa...

ok ape sengih2 tuh shebby pun syiok nak sembang.. nie muke series jerr shebby pun gelabah ekekkee

locker said...

good job bro ...